

نگاهی به کامیون الکتریکی تسلا سمی
تسلا سمی (Tesla Semi) نام کامیون الکتریکی شرکت تسلا می باشد، این کامیون برقی موسوم به سمی (Semi) قابلیت طی کردن مسافت ۸۰۰ کیلومتر با یک بار شارژ و ظرفیت کشش بیش از ۳۶ تن بار را دارد و به فناوری خودران نیز مجهز است. سمی از ویژگی اتوپایلوت (Autopilot)، نسل دوم فناوری نیمه خودران تسلا استفاده میکند؛ این فناوری قابلیتهایی چون ترمز خودکار، سیستم رانندگی در بین خطوط و هشداردهندهی انحراف مسیر را به همراه دارد.
در ادامه بخوانید: نگاهی به کامیون کشنده مفهومی فورد اف-ویژن
ویژگی های کامیون الکتریکی تسلا سمی
زمان سرعت گیری صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت در این کامیون ۵ ثانیه است البته هنگام بدون بار بودن این کامیون و هنگام داشتن بار به وزن ۳۶ تن این کامیون قادر است ۲۰ ثانیه ای سرعت گیری کند و به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت دست یابد. از دیگر ویژگیهای خارقالعادهی این کامیون میتوان به توانایی بالا رفتن از مسیری با شیب ۵ درصد با سرعت ثابت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت اشاره کرد. توانایی های منحصر به فرد Semi بهطور قطع سبب میشود که رانندگان بسیاری به این کامیون الکتریکی علاقه نشان دهند.
طی مسافت ۶۴۰ کیلومتر فقط با ۳۰ دقیقه شارژ
همواره دغدغهی اصلی دوستداران خودروهای الکتریکی، مدتزمان شارژ این خودروها بوده و حساسیت این امر برای کامیون Semi به دلیل ماهیت کاری این خودرو، بیشتر است. تسلا اعلام کرده است که ایستگاههای شارژ سریع این شرکت میتواند در مدت زمان سی دقیقه باتریهای Semi را برای طی مسافت ۶۴۰ کیلومتر شارژ کند و با وجود شبکهی ایستگاههای شارژ سریع در توقفگاه کامیونها، طی کردن مسافتهای طولانی با خودروهای الکتریکی دیگر یک رؤیا نیست.
در ادامه بخوانید: آشنایی با انواع کامیون
ضریب ایمنی تسلا سمی
این کامیون به ۴ موتور الکتریکی مستقل مجهز است که هر کدام روی یکی از چرخهای محور عقب سمی نصب شده است. موتورهای الکتریکی نصب شده با تغییر گشتاور وارد شده به هر چرخ سبب جلوگیری از لغزیدن تریلر در جهت ناخواسته میشوند و قابلیت اعتماد این موتورها تا ۱.۶ میلیون کیلومتر از سوی تسلا تضمین شده است. کامیون تسلا سمی (Tesla Semi) با حفظ سرعت تعیینشده در بزرگراهها، با هر بار شارژ میتواند تا شعاع ۸۰۰ کیلومتر حرکت کند؛ البته این شعاع حرکتی در حالتی است که تریلری به Semi متصل نباشد. شعاع حرکتی Semi بهعنوان یک کامیون الکتریکی از شعاع حرکتی کامیونهای دیزلی با یکبار سوختگیری بیشتر است. این نتیجهی خارقالعاده با کمک طراحی بدنهی آیرودینامیک به دست آمده است. از جمله بهینهسازیهای آیرودینامیک صورت گرفته میتوان به فلپهای کناری، حذف فاصله میان کامیون و تریلر و کف مسطح کابین اشاره کرد.
در ادامه بخوانید: نگاهی به کامیون خودران ولوو Vera
نگاهی به کامیون الکتریکی تسلا سمی
صندلی راننده در مرکز کابین Semi قرار دارد و در دو طرف فرمان، دو نمایشگر لمسی برای کنترل قسمتهای مختلف خودرو تعبیه شده است. دوربینهای نصبشده در اطراف این کامیون سبب میشود راننده دیگر نگران نقاط کور نباشد. Semi نیز مانند دیگر خودروهای تسلا، با سیستمهای ایمنی و کمکی بیشمار عرضه خواهد شد که از جملهی آنها میتوان به سیستم خودران اشاره کرد. سیستم خودران Semi در سفرهای طولانی میتواند به موهبتی برای رانندگان تبدیل شود.