انواع تاورکرین:
تاورکرین ها به سه دسته ثابت، متحرک و بالارونده تقسیم می شوند.
تاورکرین نوعی جرثقیل برجی است که اجسام سنگین را تا ارتفاع معینی بالا برده و سپس اقدام به جا به جایی آن در شعاع های گوناگون می کند. با توجه به قدرت مانور بالای تاورکرین در زمینه ی باربرداری، از این وسیله در صنایع مختلف استفاده می شود.
اجزای تشکیل دهنده تاورکرین
همه تاور کرین ها صرف نظر از نوع آن ها دارای اجزای ثابتی هستند.
تاورکرین ها انواع مختلفی دارند که تقریباً همگی از یک قانون در انجام کار و باربرداری تبعیت می کنند:
تاورکرین متحرک خود در سه نوع موجود است:
- تاورکرین ریلی
- تاورکرین جاده ای
- تاورکرین شناور
تاورکرین نوعی جرثقیل برجی است که اجسام سنگین را تا ارتفاع معینی بالا برده و سپس اقدام به جا به جایی آن در شعاع های گوناگون می کند. با توجه به قدرت مانور بالای تاورکرین در زمینه ی باربرداری، از این وسیله در صنایع مختلف استفاده می شود.
کاربردهای تاورکرین :
- برج سازی
- سدسازی
- سیلوسازی
- پل سازی
- ساختمان سازی
- حمل کالا در بنادر
- جا به جایی و بلند کردن قطعات سنگین و بزرگ مثل ژنراتورها و قطعات بتنی و فلزی در صنایع
در ساخت این تاور کرین از قطعات ساده ای به شکل خرپا استفاده شده است. تاور کرین های متحرک شعاع عملیاتی وسیعی دارند و ارتفاع زیادی را تحت پوشش قرار میدهند.
تاورکرین بالارونده روی بناهای در حال ساخت قرار می گیرند و با افزایش ارتفاع ساختمان بالا می رود. از این نوع تاور کرین نیز در صنعت برج سازی و ساخت آسمان خراش ها و پل سازی استفاده میشود.
قدرت باربرداری تاورکرین
قدرت باربرداری در تاور مبنی بر ساختار آن ها می باشد که تا چه تناژی را میتواند از روی زمین بلند کند، این کار توسط الکتروموتور انجام می شود و الکتروموتور به گیربکس و از گیربکس به درام یا همان وینچ متصل است و توسط وینچ مقدار نیاز سیم بکسل تا ارتفاع مورد نیاز دستگاه و رابطی به نام هوک قلاب به بار متصل می گردد . لازم به ذکر است پس از راننده و فرمان هدایت، کلیه سیستم فوق توسط یک سری میکروسوئیچ در حال کنترل است تا دستگاه بار بیش از حد مجاز را (تناژ) از روی زمین بلند نکند و ایمنی دستگاه حفظ گردد.
نکات ضروری برای انجام عملیات نصب و راه اندازی تاورکرین در هر کارگاه:
- نوع بار
- اندازه و شکل بار
- محل بار و میزان تغییر مکان مورد نظر بار
- ارتفاع لازم برای بالا بردن بار
- شعاع عمل مجاز با توجه به تاورکرین و نوع تیر آن
- وزن بار و ملحقات
- فضای کافی برای عملیات تیر و اتاقک
افزایش ارتفاع تاورکرین
تاورکرین ها پس از نصب و مونتاژ اولیه که توسط جرثقیل موبایل انجام می گیرد جهت افزایش ارتفاع از قدرت خود مونتاژ دستگاه استفاده می کنند که مستلزم یکسری عملیات بسیار حساس می باشد و با اضافه کردن سکشن (قطعه ارتفاعی) ارتفاع می گیرد و با کم کردن آن ارتفاع آن نیز کم می گردد البته انواع گوناگون تاور کرین ها بنا بر تیپ و یا کشور سازنده عملیات متفاوتی را دارا می باشند.